Genç ilçesinde kaymakam olarak görev yapmış şimdilerin valileri, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta’nın organizesi ile Ankara’da bir araya geldi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın öncülüğünde düzenlenen ve 81 il valisinin yer aldığı “Valiler Buluşması” gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın konuşmaları ile başlayan buluşma, iki gün sürdü.
Proğramda Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, daha önce Genç ilçesinde kaymakamlık yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, AFAD Başkanı Okay Memiş, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Niğde Valisi Cahit Çelik ile Bingöl’de Valilik yapan Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürü İbrahim Taşyapan ve Bingöllü İller İdaresi Genel Müdürü Mehmet Emin Bilmez ile bir araya gelip hatıra fotoğrafı çektirdi. Gerçekleşen hatıra etkinliğini ‘Hepimiz Bingöllüyüz’ notuyla paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“Hepimiz Bingöllüyüz. Bingöl Valisi olarak Bingöl Genç’te kaymakamlık yapan Valilerimiz AFAD Başkanımız Sn. Okay Memiş, Diyarbakır Valimiz Sn. Murat Zorluoğlu, Niğde Valimiz Sn. Cahit Çelik, Tokat Valimiz Sn. Abdullah Köklü ile Bingölde Valilik yapan Nüfus ve Vatandaşlık Gn. Müdürümüz Sn. İbrahim Taşyapan ve Bingöllü Vali hemşehrimiz İller İdaresi Gn. Müdürü Sn. Mehmet Emin Bilmez ile 7-8 Ocak 2025 Valiler buluşmasındayız”
Haber: Ahmet Sayılır