Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Tekstil Kent Projesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, tekstil ve konfeksiyon firmalarını daha fazla üretime ve istihdama yöneltmek amacıyla Fırat Kalkınma Ajansının güdümlü proje desteğiyle Bingöl’de tekstil projesini hayata geçirdiklerini söyledi.
Yılmaz, “Yeni teşvik sistemiyle özellikle tekstil gibi emek yoğun sektörlerde Bingöl’ünde içinde bulunduğu 6.Bölge illerine tanınan destek avantajları ve çözüm sürecinin yarattığı olumlu hava sayesinde bölgeye yatırımcıların ilgisinin artış gösterdiğini belirten Bakan Yılmaz, Bingöl’ün genç nüfusu ve ekonomisi emek yoğun sektörler için önemli bir potansiyele sahip, bu sebeple yatırımcının daha düşük sabit maliyetle gelip, yatırımın yapabileceği uygun fiziki koşulları sağlayacak projeler geliştiriyoruz. Tekstil ve konfeksiyon sektörü de bunlardan bir tanesi, bunun için saha belirleyip alt yapı hazırlayıp tekstil ve konfeksiyon firmalarını daha fazla üretime ve istihdama yöneltmeyi amaçlıyoruz. İşte bu amaçla Fırat Kalkınma Ajansının güdümlü proje desteği ile Bingöl’de tekstil projesini hayata geçiriyoruz” dedi
BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
Konfeksiyon alanında çalışan yatırımcılarla yapılan görüşmeler neticesinde tekstil atölye binalarına ilişkin inşaat ve uygulama projelerinin tamamlandığını ve tekstil atölyelerinin yapımına önümüzdeki aylarda başlanacağını hatırlatan Bakan Yılmaz, şunları söyledi:
“Yapılan fizibilite çalışmaları ve gerek Bursa, İstanbul, gerekse Bingöl’de konfeksiyon alanında çalışan yatırımcılarla yapılan görüşmeler neticesinde tekstil atölye binalarına ilişkin inşaat ve uygulama projelerinin tamamlandığını ve tekstil atölyelerinin yapımına önümüzdeki aylarda başlanacak.Tekstil kent binalarının toplam 3 bina halinde inşa edilecek ve toplam kapalı alanın ortak kullanım alanlarıyla birlikte 10 bin metre kare alandır. Proje tam kapasite faaliyete geçtiğinde yaklaşık bin kişinin istihdam etmesi öngörülüyor. Projenin hayırlara vesile olmasını diliyor ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”